مراحل بعد از کیفر خواست

هر فرد درگیر با پرونده کیفری، باید با مراحل بعد از کیفر خواست آشنا باشد. یک وکیل کیفری در تهران یا هر شهر دیگری باید برای موکل خود، کامل توضیح بدهد که بعد از صدور کیفرخواست چه میشود. پس از صدور کیفر خواست، پرونده به دادگاه می رود و سپس به دادسرا باز می گردد. اما در ابتدا باید با مفاهیمی همچون شکایت کیفری چیست؟ و نقش دادسرا آشنا شوید.

مراحل بعد از کیفر خواست چیست؟

نکته قابل توجه این است که در کنار مفاهیم کیفری مانند نحوه دفاع در دادگاه کیفری و… مفاهیم حقوقی نیز وجود دارند. شما باید توجه کنید که در دعوی های حقوقی، برای فرد طرح جرم امکان پذیر نیست. فقط در دعوی های کیفری، امکان صدور کیفر خواست و مراحل بعد از کیفر خواست وجود دارد. افراد زیادی هستند که در اینباره اطلاعاتی ندارند و وقت و هزینه زیادی را در جایی صرف می کنند که بی فایده است. دادسرا قبل از بررسی پرونده شما، هزینه دادرسی را دریافت می کند. پس اگر که دعوی شما حقوقی بود؛ در واقع شما در راه نا درستی وارد شده اید؛ حواستان به این نکته باشد.

مراحل بعد از کیفر خواست در قانون کیفری

بعد از صدور کیفر خواست، وارد مراحل بعد از آ ن می شویم که بر اساس قانون کیفری بررسی می شود. قانون گذار در قانون و قوانین بخش کیفری، شرایط خاصی را در نظر گرفته است. با مطالعه این موارد متوجه اهمیت جرم می شویم. قانون گذار بعد از شناسایی و اثبات جرم، این اجازه را به مجریان قانون و دادگاه می دهد تا مجرم، مجازات و به سزای اعمالش برسد. در حدی که مجریان می توانند در مورد جان، مال و زندگی شخصی مجرم نیز تصمیم بگیرند. در نتیجه حساسیت بسیار بالایی دارد. به طور کلی می توان گفت، قانون در قسمت کیفری به بررسی مفهوم جرم می پردازد. تمام کارهایی که قانون در بخش کیفری به آن می پردازد عبارتند از:

  • چه کارهایی جرم است؟
  • چگونه یک جرم را ثابت کرد؟
  • پس از اثبات، چه مجازاتی برای مجرم در نظر گرفته می شود؟
  • مجازات به شکلی باید اجرا شود؟

نکته مهم این است که قانون در اجرای مجازات مجرم، بسیار حساس می باشد. از این رو نهادی به نام دادسرا تعیین کرده است. از جمله کارهایی که این نهاد انجام می دهد.

  • بررسی جرم
  • اثبات جرم
  • رد جرم

در نتیجه یک خواسته کیفری در اولین قدم، به دادسرا ارجاع داده می شود. این نهاد با بررسی پرونده به کمک ابزار هایی که در اختیار دارد، جرم را ثابت یا رد می کند.

در صورتی که دادسرا بتواند بر اساس ارکان سه گانه، جرم را ثابت کند؛ کیفر خواستی صادر می شود. در آن عنوان جرم، دلایل اثبات آن و ادله قانونی ذکر می شود. پر اهمیت ترین مراحل بعد از کیفر خواست، این است که دادسرا آن را به دادگاه مربوط به نوع جرم ارجاع می دهد. پس فکر نکنید از همان ابتدا وارد دادگاه می شوید. روند دعوی های کیفری پیچیده تر و سخت تر از دعوی های قانونی می باشد.

بعد از صدور کیفرخواست چه میشود؟

بعد از صدور کیفرخواست چه میشود

بعد از صدور کیفر خواست، وارد مراحل بعد از کیفر خواست می شویم که به صورت زیر است.

  1. پرونده را به دادسرا ارجاع می دهند، این نهاد پرونده را بررسی می کند. به این نتیجه می رسد که آیا جرمی رخ داده است یا خیر که در صورت رخ دادن جرم، وکیل می تواند به عنوان دادخواه یا خوانده از موکل خود دفاع کند.
  2. اگر مشخص شود که جرمی اتفاق افتاده است، شخص به عنوان متهم به دادگاه مربوطه ارجاع داده می شود. صدور کیفر خواست در دادسرا به معنای مجرم بودن فرد نمی باشد. حتما مراحل بعد از کیفر خواست، مجازات و زندان نیست. به متهم در دادگاه این امکان داد ه می شود که دلایل آورده شده در کیفر خواست را نقض و از خود دفاع کند. در نهایت مسئولیت تشخیص اینکه جرمی اتفاق افتاده است یا نه با دادگاه می باشد. در صورتی که دادگاه تشخیص بدهد جرمی اتفاق افتاده است، ‌شخص مجرم شناخته می شود و برای او مجازات تعیین می گردد.
  3. بعد از آنکه دادگاه مجازات مجرم را مشخص کرد، دوباره پرونده را به دادسرا ارجاع می دهند. تا احکام تعیین شده را نظارت و به مرحله اجرا در آورد.

جمع بندی

در روند یک دعوی کیفری ابتدا کیفر خواست از سمت دادسرا صادر می شود، سپس وارد مراحل بعد از کیفر خواست می شویم. بدین گونه که پرونده به دادگاه ارسال می گردد و جلسه رسیدگی با حضور هر دو طرف و نماینده دادستان برگزار می شود. در جلسه برای بار دوم جرائم بررسی می شوند و متهم از خود دفاع می کند. اگر که در دفاعیات متهم یا وکیل او اظهاراتی بیان شود که به تحقیق بیشتر نیاز داشته باشد؛‌ ابتدا تحقیقات لازمه انجام می شود و سپس رأی نهایی صادر می گردد. در صورتی که رأی دادگاه، تبرعه شدن متهم باشد دیگر دفاعی لازم نیست. این خلاصه ای از روند یک پرونده کیفری است.

 

فرم دریافت مشاوره
این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست
تماس